Plan de susţinere a finaciară pentru ţările cu flux mare de migranţi

Uniunea Europeană urmează să anunţe, astăzi, un plan de susţinere financiară a statelor membre confruntate cu un flux masiv de migranţi, relatează France Presse.

UPDATE Comisia Europeană a anunţat înfiinţarea un fond de urgenţă, în valoare de 700 de milioane de dolari, în scopul ajutorării ţărilor europene grav afectate de criza migranţilor.

UE are în vedere pentru prima dată alocarea unei sume importante de bani în scopul furnizării ajutoarelor umanitare necesare ţărilor care se confruntă cu problema refugiaţilor.

Propunerea, înaintată de de Comisia Europeană, prevede alocarea sumei de 700 de milioane de dolari, în interval de trei ani, informează BBC.

O parte din bani ar urma să meargă către Grecia, ţară care a solicitat 500 de milioane de euro pentru a putea contracara un eventual dezastru umanitar provocat de numărul mare de migranţi. Mii de refugiaţi sunt şi acum blocaţi la frontiera cu Macedonia.

Aflat ieri la Viena, o primă etapă a unui turneu care cuprinde şi mai multe ţări din regiunea Balcanilor, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut un apel de urgenţă către toţi liderii europeni să sară în ajutorul Greciei.

Trebuie să facem faţă împreună consecinţelor umanitare ale deciziilor noastre. Statul membru căruia trebuie să-i sărim în ajutor în mod special este acum Grecia.Numărul imigranţilor care sosesc în această ţară creşte pe zi ce trece.Adevăratul test al europenităţii noastre va fi, pe de-o parte, reîntoarcerea la un spaţiu Schengen şi, pe de altă parte, rapiditatea cu care putem ajuta Atena în aceste timpuri foarte grele”, a afirmat Donald Tusk.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste