Avem cele mai sărace regiuni din UE

Cu un nivel al PIB-ului pe cap de locuitor de numai 34% din media UE, regiunea Nord-Est, din care face parte şi judeţul Vaslui, nu este numai cea mai săracă din ţară, ci şi a cincea din rândul celor mai sărace regiuni din UE.

Mai multe regiuni din Români sunt printre cele mai sărace din Uniunea Europeană, arată datele Eurostat. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi judeţul Vaslui, stă cel mai prost la acest capitol, urmează Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia şi Nord-Vest.

Cu un nivel al PIB-ului pe cap de locuitor de numai 34% din media UE, regiunea Nord-Est, din care face parte şi judeţul Vaslui, nu este numai cea mai săracă din ţară, ci şi a cincea din rândul celor mai sărace regiuni din UE, după cum se prezintă datele publicate recent de Eurostat.

Judeţul Vaslui se menţine în această situaţie economică precară de ani de zile. Iar lipsa locurilor de muncă, investiţiile reduse ca număr, dar şi ca valoare reprezintă principalii factori care generează sărăcia.  

Situaţia nu este mai bună nici în Caraş-Severin.

Potrivit corespondentului RRA, Mario Balint, a şasea parte dintre locuitorii judeţului se află sub pragul sărăciei şi trăiesc de pe o zi pe alta.

Comisarul european Corina Creţu, participă, astăzi, la Bucureşti, la lansarea proiectului "Regiuni mai puţin dezvoltate", alături de viceprim-ministrul Vasile Dâncu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste