Aviz favorabil pentru modificarea Legii SRR şi SRTV

Proiectul de lege al PSD privind modificarea Legii de funcţionare a SRR şi SRTV a primit avizul favorabil al Comisiei de Muncă.

Deputaţii din Comisia pentru muncă au dat aviz favorabil proiectului de lege al senatorului PSD Georgică Severin care modifică Legea de funcţionare a SRR şi SRTV.

Deputaţii PSD care au susţinut proiectul cred că acesta se poate îmbunătăţi la comisia de fond, care este Comisia de cultură.

Deputatul PNL Cristina Pocora a votat împotrivă, deoarece consideră că este o încercare a PSD de a controla politic atât Televiziunea şi Radioul public, iar deputatul UDMR Kerekes Karoly s-a abţinut de la vot, informează reporterul RRA,  Andrei Şerban.

Propunerea de modificare şi completare a Legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice, iniţiată de senatorul PSD Georgică Severin, a intrat  astăzi în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor.

Potrivit expunerii de motive, noile prevederi au scopul de a ajuta Televiziunea publică, aflată într-o situaţie financiară dificilă.  

Soluţia propusă este de schimbare a managementului la vârf, prin introducerea funcţiei de director general, care să preia din atribuţiile actualului preşedinte director general.

Prevederile ar urma să se aplice deopotrivă la TVR şi la Radioul public.

Modificarea legii nu este susţinută de PNL, dar nici de alţi parlamentari.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Martie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste