Înscrierile online trebuie completate de mersul părintelui la unitatea de învăţământ solicitată

Peste 12 mii de înscrieri în clasa pregătitoare au fost depuse online în cursul dimineţii, după ce s-a dat startul acestei proceduri.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Monica Anisie, a explicat pentru RRA că nu este suficientă completarea acestui formular.

"Această completare a fişei de înscriere online trebuie neapărat să fie urmată de mersul părintelui la unitatea de învăţământ de pe prima poziţie pe care a solicitat-o în fişa de înscriere. Pentru că această completare a fişei online nu elimină obligativitatea părintelui de a se prezenta la unitatea de învăţământ, pentru că în felul acesta se validează cererea. Pentru fiecare copil există un loc prevăzut prin cifra de şcolarizare pentru înscrierea în învăţământul primar, respectiv clasa pregătitoare. Sfătuim părinţii să nu se înghesuie din prima zi, dar nici să nu treacă de perioada de înscriere. După cele două etape de înscriere există şi posibilitatea ca inspectoratele şcolare, în perioada 19-22 aprilie, să soluţioneze cererile copiilor care nu au fost încă înscrişi la o unitate de învăţământ", a explicat Monica Anisie.

Redactorul RRA Felicia Mocanu precizează că autorităţile se aşteaptă ca după prima etapă de înscriere să fie depuse aproximativ 170.000 de cereri pentru clasa pregătitoare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste