Investigația în cazul copiilor din Argeș continuă cu specialiști străini

Specialiştii străini aflaţi în România pentru a sprijini ancheta epidemiologică în cazul copiilor din Argeş revizuiesc toate datele adunate de medicii români, iar investigaţia continuă.

Anunțul a fost făcut de  directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Varianta îmbolnăvirii cu E-coli drept cauză care a provocat sindromul hemolitic uremic este cea mai plauzibilă şi, în viziunea medicilor de la Centrul European de specialitate, care au fost la rândul lor suprinşi de amploarea cazului, spune doctorul Adriana Pistol.

"Echipa recunoaşte, aşa cum şi noi v-am comunicat, faptul că acest eveniment a fost neaşteptat şi neobişnuit, atât prin numărul acesta de cazuri localizat într-o anumită zonă, cât şi prin severitatea acestor cazuri. Măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a comunicat populaţiei sunt cele pe care şi dânşii le susţin", a spus Adriana Pistol.

Reporterul RRA,  Alina Stănuţă transmite că astăzi a fost infirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic la copilul din Bacău transportat de urgenţă aseară la Clinica de Pediatrie din Iaşi.

De asemenea, nici celelalte cazuri raportate în judeţul Bacău nu s-au dovedit a fi infecţii digestive grave, anunţă autorităţile, care insistă din nou pentru respectarea măsurilor de igienă şi de preparare termică a hranei.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste