Premierul şi ministrul Sănătăţii, în vizită la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, se află în vizită la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde se desfăşoară o anchetă epidemiologică în cazul bebeluşilor cu grave afecţiuni digestive.

UPDATE Premierul Dacian Cioloş cere măsuri din partea ministrului sănătăţii, după ce a constatat că în cazul bebeluştilor cu grave afecţiuni digestive din Argeş nu a existat o comunicare eficientă între spitalul din Piteşti şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

Primul ministru a constatat şi lipsa unui epidemiolog în acest spital, pe care l-a vizitat astăzi împreună cu ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Acesta a recunoscut că în acest sector există o criză de specialişti, dar spune că Direcţia de Sănătate Argeş şi-a făcut datoria.

Premierul Dacian Cioloş a sosit în jurul orei 15.30, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde sunt internaţi 33 de copii diagnosticaţi cu infecţii digestive.

La spital se află deja de aproximativ două ore şi jumătate ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Vizita celor doi demnitari se desfăşoară pe fondul unui val de internări în unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş ale unor copii despre care se bănuieşte că au fost infectaţi cu bacteria E.coli.

Alţi şapte copii provenind din judeţul Argeş sunt internaţi la Spitalul Marie Curie din capitală şi sunt diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic.

În ultimele două săptămâni au decedat în acest spital 3 copii care prezentau aceste simptome şi care proveneau tot din judeţul Argeş.

Medicii au anunţat în această dimineaţă că starea de sănătate a celor şapte copii internaţi la Spitalul Marie Curie din capitală s-a ameliorat, iar viaţa acestora nu mai este în pericol.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste