Ministrul Sănătăţii, chemat să dea explicaţii Parlamentului

Patriciu Achimaş - Cadariu trebuie să explice deputaţilor cum a fost gesionată problema copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie".

Ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş - Cadariu, este aşteptat astăzi la Comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor pentru a da explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionată problema copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie".

Autorităţile nu reuşesc să descopere cauza îmbolnăvirilor, dar investigaţiile au fost extinse.

La întâlnire au fost invitaţi să participe, alături de ministru, şi specialişti implicaţi în diagnosticul şi terapia acestor cazuri, precum şi alţi responsabili din Ministerul Sănătăţii, cu atribuţii în probleme de sănătate publică.

Ministrul Sănătăţii a fost şi luni la Parlament, la dezbaterea "Ora Guvernului", unde a precizat că, potrivit ultimelor date pe care le deţine, ar exista trei cazuri de infecţii cu E-coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi.

De altfel, autorităţile continuă investigaţiile şi intenţionează să preleveze noi probe, iar spitalele sunt obligate să declare toate cazurile suspecte.

Trei copii au murit la Spitalul "Marie Curie" cu diagnosticul de sindrom hemolitic - uremic.

Şapte rămân internaţi, dintre care trei în stare gravă.  ubiectul este dezbătut pe larg şi la Radio România Actualităţi, astăzi, în emisiunea "Probleme la zi", imediat după jurnalul orei 13:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste