Premierul Ungariei, reacţie la propunerea Marii Britanii pentru a rămâne în UE

Premierul ungar Viktor Orban este de părere că nicio ţară nu ar trebui să limiteze numărul muncitorilor de pe teritoriul său şi atrage atenţia că nu trebuie să existe diferenţieri între britanici şi ceilalţi cetăţeni care sosesc în Marea Britanie.

Premierul ungar Viktor Orban speră că statele membre ale Grupului de la Visegrad vor putea ajunge, înaintea summitului european din 18-19 februarie, la un punct de vedere comun cu privire la propunerile făcute recent de preşedintele Consiliului European în vederea menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Viktor Orban a precizat că subiectul va fi abordat şi cu prilejul unei vizite pe care primul-ministru polonez, Beata Szydlo, o va efectua săptămâna viitoare la Budapesta, precum şi în cadrul unei reuniuni a premierilor celor patru state ale Grupului de la Visegrad, respectiv Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia care va avea loc la Praga în data de 15 februarie.

Şeful executivului de la Budapesta a afirmat că un element important al libertăţii din Europa este acela că cetăţenii europeni pot să aleagă unde să lucreze pe continent şi de aceea Ungaria consideră că nici o ţară nu ar trebui să poată să limiteze numărul muncitorilor de pe teritoriul său.

Premierul ungar a adăugat că pot fi făcute, evident, diferenţieri între britanici şi cetăţenii altor state europene care sosesc în Marea Britanie, dar acestea nu trebuie să fie discriminatorii.

În prezent, în Marea Britanie lucrează aproximativ 55.000 de cetăţeni ungari, în timp ce numărul polonezilor ajunge chiar şi la 800.000.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste