România, nicio condamnare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

România nu a avut până în prezent nicio condamnare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene - a declarat agentul guvernamental al Curţii, Răzvan Horaţiu Radu.

El a atras atenţia că este nevoie de o mai mare eficienţă în ceea ce priveşte transpunerea directivelor europene în legislaţia naţională. 

"Mi-aş dori ca şi acest an să ne lase neatinşi din perspectiva condamnărilor, să rămânem cu zero condamnări şi după trecerea acestui an, să ajungem practic la zece ani de stat membru al Uniunii Europene fără vreo condamnare la Curtea de Justiţie. Până la urmă, asta demonstrează şi un angajament pe care statul român l-a avut faţă de legislaţia europeană, pe care de cele mai multe ori a reuşit să o implementeze. Poate ar fi trebuit, cu privire la transpunerea directivelor, să fim puţin mai eficienţi", a spus Răzvan Horaţiu Radu.  

Răzvan Horaţiu Radu a mai precizat că România are în prezent pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene 52 de acţiuni de infringement, toate în faţa precontencioasă.

25 dintre acestea privesc fie incompatibilitatea normelor juridice naţionale cu legislaţia comunitară, fie cazuri de aplicare incorectă, iar 27 se referă la directive europene care nu au fost transformate în timp util, a transmis redactorul RRA, Oana Bâlă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Februarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste