Mesajul preşedintelui Iohannis de Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că avem responsabilitatea de a acţiona fără teamă, în faţa mobilizărilor extremiste sau radicale.

Însuşirea şi cunoaşterea lecţiei tragice a Holocaustului reprezintă armele sigure de prevenire, combatere şi neutralizare a tuturor formelor de antisemism, xenofobie şi extremism care pot încă să renască într-o colectivitate umană.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Şeful statului consideră că avem responsabilitatea de a acţiona fără teamă, în faţa mobilizărilor extremiste sau radicale.

În plus, el aminteşte că România, care va prelua anul acesta preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, se angajează să facă demersurile necesare pentru ca istoria acestei tragedii, să fie pretutindeni cunoscută.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial este marcată astăzi de comunităţile de evrei din întreaga ţară.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste