Negocierile sindicate-Ministerul Muncii vor continua. Termen limită, 10 februarie

Ministrul Muncii, Ana Costea consideră că Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nu s-a putut aplica din cauza lipsei de sustenabilitate economică.

Grupul de lucru pe legea salarizării va respecta termenul de 10 februarie pentru a termina proiectul - a anunţat ministrul muncii, Ana Costea.

Ministrul de resort consideră că Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nu s-a putut aplica din cauza lipsei de sustenabilitate economică.

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat la finalul discuţiilor de ieri, de la Ministerul Muncii, că toate ministerele şi federaţiile sindicale trebuie să vină până vineri cu observaţii şi propuneri de rezolvare a celor şase puncte care arată disfuncţionalităţi în legea actuală de salarizare.

"Toate ministerele şi federaţiile sindicale trebuie să vină până vineri cu observaţii şi propuneri de rezolvare a celor şase puncte care arată disfuncţionalităţi la legea actuală de salarizare" - a declarat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii.

Potrivit acestuia, negocierile ar trebui să se încheie în data de 10 februarie.

"Este ideea de bază ca undeva până în 10 februarie să se termine, să existe textul efectiv, guvernul să pună imediat pentru dezbatere publică până la începutul lunii martie, urmând ca la începutul lunii martie să fie înaintat parlamentului şi până în luna mai, ca să se poată respecta legislaţia în vigoare, să fie, sperăm, promovată de parlament, pentru că problema de fond este că va aplica, evident, şi salarizarea, indemnizarea în sectorul parlamentar", a explicat Hossu.

Bogdan Hossu a mai subliniat şi faptul că indiferent dacă se merge pe proiectul legii de anul trecut sau pe legea actuală în vigoare, elementul de bază aprobat şi cel mai important este că baza de raportare va rămâne tot timpul salariul minim garantat.

Legea salarizării este temă de dezbatere la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi", după Radiojurnalul orei 13:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste