Priorităţile Guvernului Cioloş: consolidarea clădirilor şi medicamente gratuite noi

Consolidarea clădirilor cu risc seismic, introducerea de medicamente gratuite noi sau începerea lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti sunt printre priorităţile cabinetului Cioloş, analizate la cea de-a doua şedinţă informală din acest an.

Executivul promite o tanspareţă cât mai mare şi accesul publicului la documentele şi stenogramele şedinţelor de guvern.

Ministerul Dezvoltării Regionale va începe anul acesta consolidarea clădirilor cu risc seismic.

A alocat aproape şase milioane de euro pentru acest proiect.

Sume similare vor fi orientate pentru construcţia de locuinţe sociale şi destinate chiriaşilor evacuaţi.

Şi Ministerul Educaţiei şi-a propus ca în 2016 să evalueze toate şcolile cu privire la aprobările ISU şi să stabilească ce clădiri şi cămine studenţeşti vor fi reabilitate.

Printre obiective se află şi u reforma programei şcolare.

La Ministerul Transporturilor este pe lista de priorităţi începerea lucrărilor la autostrada Sibiu - Piteşti, iar la Ministerul Agriculturii implementarea priorităţilor guvernamentale a fost deja discută de primul ministru la sediul ministerului cu echipa de conducere.

Este un domeniu pe care premierul îl cunoaşte în detaliu, iar Dacian Cioloş a cerut mai multă imaginaţie la aplicare Programului Naţional de Dezvoltatre Rurală (PNDR).

Conform noii politici agricole comune, dă posibilitatea de a gândi şi de a aplica anumite măsuri în pachet, care să includă pentru o anumită categorie de beneficiari şi o susţinere pentru investiţii şi pentru instalarea unui tânăr fermier şi pentru parte de consultantă şi sprijin financiar pentru forme asociative, a spus Dacian Cioloş.

La Ministerul Sănătăţii, 800 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru introducerea pe lista gratuităţilor a unor medicamente noi pentru cancer, pentru boli rare şi pentru ca pacienţii cu hepatita C în stadiu mai puţin avansat.

Implementarea sistemului de plată online şi cu cardul a impozitelor, taxelor şi amenzilor de către persoanele fizice este unul dintre principale obiective la Finanţe.

Sistemul online ar urma să fie finalizat în octombrie.

Acestea sunt o parte dintre temele majore pe care ar urma să se concentreze guvernul în 2016.

Premierul a explicat că se referă la domenii în care executivul vrea să lase în urmă ceva vizibil schimbat în bine, chiar dacă unele proiecte vor putea fi doar începute.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste