MAI, pregătit să vină în ajutorul autorităţilor

Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să vină, în aceste zile, în sprijinul autorităţilor locale, cu aproximativ 22.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi,

Aceştia au la dispoziţie aproape 5.000 de mijloace de intervenţie, iar aceste forţe pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia vremii.

Ministrul de resort, Petre Tobă, a dispus ca, în toate judeţele aflate sub avertizare meteo, să fie activate Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, a cerut ca un accent deosebit să fie pus pe informarea permanentă a cetăţenilor, în vederea evitării unor situaţii de pericol pentru populaţie.

"Important este să avem o informare permanentă către populaţie nu numai Poliţia Rutieră şi, la nivel de populaţie, la nivel de localităţi să fie informaţi pentru a putea să-şi ia propriile măsuri. Important este ca Poliţia Română să verifice, să monitorizeze modul de derulare a tuturor contractelor de deszăpezire. Operatorii economici care nu-şi respectă clauzele contractuale, împotriva acestora să fie dispuse măsurile legale", a spus Petre Tobă.

În condiţii de viscol puternic, Poliţia Rutieră, împreună cu administratorii drumurilor, vor lua măsuri preventive de închidere temporară a drumurilor pe care nu se mai poate circula în condiţii de siguranţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste