Cetăţeanul iordanian Jamal Khalil, declarat indezirabil. Va fi expulzat din România

Cetăţeanul iordanian Jamal Khalil va fi expulzat sâmbătă din România.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins după-amiază recursul făcut de apărare la sentinţa Curţii de Apel Bucureşti de la sfârşitul anului trecut.

Jamal Khalil a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani din raţiuni de securitate naţională.

Procurorii îl acuză că a desfăşurat activităţi care sunt prevăzute în dispoziţiile legilor cu privire la siguranţa naţională şi la prevenirea şi combaterea terorismului.

Pe data de 29 decembrie 2015, Serviciul Roman de Informatii (SRI) preciza, intr-un comunicat, ca Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat in Romania din anul 1991, a fost monitorizat incepand cu anul 2014, context in care s-a stabilit ca desfasura activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.
 
"Astfel, incepand cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto)radicalizare ca urmare a accesarii sistematice a propagandei online a unor entitati teroriste jihadiste prezente in arealul de conflict siriano-irakian si, in special, Daesh (ISIS, n.r.). Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a derulat in mediul virtual si relational o sustinuta propaganda jihadista, de radicalizare si recrutare ideologica in favoarea Daesh, incercand chiar sa legitimeze modul de operare al organizatiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, sustinerea neconditionata pe care acesta o manifesta fata de actiunile Daesh include si disponibilitatea de a se implica in actiuni impotriva Romaniei", arată SRI, în comunicat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste