Ungaria se opune sancţionării Poloniei pentru legea privind mass-media publice

Ungaria va bloca prin veto orice încercare a Uniunii Europene de a impune sancţiuni Poloniei, a declarat premierul Viktor Orban într-un interviu acordat, astăzi, postului public de radio de la Budapesta.

Comisia Europeană se va întâlni, pe 13 ianuarie, pentru a discuta despre o serie de reforme controversate iniţiate de noul guvern de la Varşovia.

Între acestea este şi o lege privind mass-media publice, promulgată ieri de preşedintele Poloniei, şi criticată de opoziţie şi de Uniunea Radiodifuzorilor Europeni (EBU).  

Premierul Viktor Orbán a precizat că polonezii trebuie să beneficieze de mai mult respect deoarece îl merită şi a menţionat că şi guvernul de la Budapesta a fost criticat anterior pentru măsurile luate şi a cerut la rândul său respect pentru unguri", informează corespondentul RRA la Budapesta.

Premierul ungar s-a întâlnit zilele trecute în Polonia cu preşedintele partidului 'Lege şi justiţie', Jaroslav Kaczynski, o parte a presei apreciind că a fost vorba despre o încercare de consolidare a unei axe eurosceptice, aflată în dezvoltare în Europa Centrală.

În interviul acordat postului de radio KOSSUTH, Viktor Orbán a vorbit şi despre un-aşa numit 'bruxelism' care, în opinia sa, nu poate fi corectat decât prin modificarea tratatului de bază şi a precizat că, în cazul în care apare o problemă în Uniunea Europeană, primul reflex este accentuarea necesităţii unei soluţii imediate europene şi privarea statelor membre de unele competenţe.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste