Comisarul pentru migraţie pledează pentru menţinea spaţiului de liberă circulaţie

Executivul comunitar a convenit astăzi împreună cu oficialităţi din Germania, Danemarca şi Suedia să păstreze controalele la frontierele interne în cele trei state pe o perioadă minimă de timp.

Spaţiul de liberă circulaţie Schengen trebuie menţinut, declară comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos.

Executivul comunitar a convenit astăzi împreună cu oficialităţi din Germania, Danemarca şi Suedia să păstreze controalele la frontierele interne în cele trei state pe o perioadă minimă de timp.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne german  consideră însă că securizarea frontierelor externe nu funcţionează şi nici sistemul de relocare a refugiaţilor nu este aplicat.

Trei state au introdus până acum controalele la frontierele interne în spaţiul Schengen - Germania, Suedia şi Danemarca - pe motiv că afluxul masiv de imigranţi le afectează securitatea internă, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.

Reprezentanţi ai celor trei ţări au fost invitaţi astăzi la Bruxelles de comisarul pentru migraţie Dimitris Avramopoulos, pentru o mai bună coordonare între ele, spune el, privind menţinerea acestor controale.

"Am convenit că spaţiul Schengen şi libertatea de mişcare trebuie păstrate, pentru siguranţa cetăţenilor noştri şi a economiilor noastre. Au fost luate măsuri excepţionale într-adevăr şi am convenit să păstrăm aceste măsuri cât mai puţin."

Comisarul pentru migraţie, grecul Dimitris Avramopoulos, a vorbit despre o reîntoarcere la normalitate în spaţiul Schengen cât mai curând posibil, dar numai printr-o soluţie comună a celor 28 privind securizarea frontierelor externe.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne german, Ole Schroeder, spune însă că securizarea frontierelor externe nu funcţionează, mai ales la frontierele externe cu Turcia şi la cele ale Greciei şi că nici sistemul de relocare a refugiaţilor nu este aplicat.

"În Danemarca nu dorim să fim destinaţia finală pentru mii de solicitanţi de azil", a spus ministrul danez pentru migraţie, Inger Steuberg.

Şi omologul său suedez, Morgan Johanssen, a anunţat la Bruxelles că situaţia a devenit extrem de dificilă pentru ţara sa.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste