Grevă feroviară în Bruxelles şi sudul Belgiei. MAE emite atenţionare de călătorie

Cele două zile de protest provoacă perturbări ale traficului feroviar şi în restul ţării, motiv pentru care pasagerii sunt sfătuiţi să ia în calcul variante alternative pentru deplasare.

Feroviarii din Bruxelles şi din sudul Belgiei sunt în grevă până mâine.

Ministerul român de Externe a emis o atenţionare de călătorie în care menţionează că, dată fiind interconectarea căilor ferate belgiene, cele două zile de protest provoacă perturbări ale traficului feroviar şi în restul ţării, motiv pentru care pasagerii sunt sfătuiţi să ia în calcul variante alternative pentru deplasare.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Sindicatele feroviarilor francofoni CGSP şi CSC-Transcom au confirmat preavizul de grevă pentru zilele de 6 şi 7 ianuarie 2016.

Greva la care nu s-au raliat feroviarii flamanzi va începe marți, 5 ianuarie 2016, la ora locală 22:00. Deşi vor intra în grevă doar lucrătorii feroviari din capitala Bruxelles şi din sudul ţării, dată fiind interconectarea reţelei feroviare belgiene, acţiunea din 6-7 ianuarie 2016 poate provoca perturbări ale traficului feroviar şi în restul ţării, motiv pentru care călătorii sunt sfătuiţi să ia în calcul variante alternative pentru deplasare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale", precizează MAE.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste