Poliţişti ungari ajută Macedonia la controlul fluxului de imigranţi

Ungaria a trimis astăzi în Macedonia 31 de poliţişti care vor ajuta la controlul fluxului de imigranţi care vin dinspre Grecia.

Anterior, Budapesta a ajutat şi Slovenia să îşi întărească paza la frontiere. 

Poliţiştii ungari, care au în dotare autovehicule echipate cu camere cu termoviziune, se vor afla în Macedonia pentru o lună şi vor lua parte la acţiuni de patrulare şi la misiuni de pază şi însoţire, urmând să contribuie şi la menţinerea ordinii publice şi prevenirea unor ilegalităţi, precizează corespondentul RRA la Budapesta.

Autorităţile ungare au trimis în ultima perioadă oameni ai legii şi în Slovenia, în contextul crizei imigranţilor, iar în lunile anterioare au beneficiat la rândul lor de sprijinul celorlalte state ale Grupului de la Vişegrad, respectiv Slovacia, Cehia şi Polonia.

Acestea contribuiseră fiecare cu câteva zeci de poliţişti la activităţile de pază a frontierei dintre Ungaria şi Serbia.

Ungaria nu se mai află pe traseul folosit de imigranţi pentru a ajunge în vestul Europei, după ce în luna septembrie a anului trecut a fost ridicată o barieră de sârmă ghimpată la frontiera acestei ţări cu Serbia şi a fost construit, o lună mai târziu, un gard şi la graniţa cu Croaţia.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Ianuarie 2016
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste