Codul Fiscal și Prima casă, aprobate de Guvern

Guvernul a aprobat normele de aplicare ale noului Cod fiscal care intră în vigoare de la data de 1 ianuarie, anul viitor, continuarea Programului Prima casă și majorarea salariului minim.

Guvernul a aprobat ieri, în ultima şedinţă din acest an, majorarea salariului minim la 1.250 de lei de la 1 mai, aşa cum s-a convenit la negocierile cu sindicatele.

Executivul a decis şi prelungirea programului "Prima Casă", care va continua în 2016, dar cu fonduri înjumătăţite.

De asemenea, au fost aprobate normele de aplicare ale noului Cod fiscal, care intră în vigoare de mâine, 1 ianuarie.

Salariul minim brut pe economie va creşte la 1.250 de lei de la începutul lunii mai a anului viitor, iar salariul minim net în plată va ajunge la 917 lei lunar.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că inclusiv sindicatele şi patronatele au căzut de acord asupra cuantumului şi datei la care va intra în vigoare salariul minim pe economie.

În aceste condiţii, 1.130.000 de salariaţi, în mare parte angajaţi în domeniul privat, vor beneficia de măsura luată de guvern - a afirmat purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu.

El a ţinut să sublinieze însă că majorarea salariului minim trebuie urmată şi de alte măsuri, pentru a nu se ajunge la concedieri ori la blocaje în activitatea societăţilor comerciale.

"Acest risc există. A fost preocuparea noastră de la bun început de a reduce acest risc, dar considerăm că în aceste luni care vor trece şi în care firmele vor beneficia şi de noul context pe care-l acordă Codul fiscal şi facilităţile fiscale introduse de la 1 ianuarie vor putea să găsească resurse pentru a integra această majorare salarială fără daune colaterale semnificative", a spus Dan Suciu.

Codul fiscal, în vigoare din 2016

Guvernul a aprobat şi normele de aplicare ale noului Cod fiscal care intră în vigoare de la data de 1 ianuarie, anul viitor.

Purtătorul de cuvânt al executivului a precizat că acest document conţine inclusiv documente concrete care limitează posibilitatea unor interpretări diferite ale normelor Codului fiscal.

Continuă Programul "Prima casă"

Guvernul a mai decis şi continuarea anul viitor a programului "Prima Casă" şi a alocat un plafon total de garantare în valoare de 15 miliarde de lei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, a explicat că din suma totală, 200 de milioane de lei provin din rambursările creditelor la scadenţă sau anticipat şi din lichidarea creditelor pentru garanţii acordate iniţial în cadrul acestui program.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 31 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste