UE adoptă măsuri pentru sprijinirea reformelor din Tunisia, Siria şi Israel

Uniunea Europeană a adoptat un pachet de măsuri menite să sprijine reformele sociale şi economice şi să le ofere protecţie grupurilor vulnerabile din Tunisia, Siria şi Israel.

Stabilitatea şi securitatea vecinătăţilor constituie priorităţi majore ale Uniunii Europene aşa că Executivul de la Bruxelles a adoptat un pchet de măsuri destinat sprijinirii reformelor sociale şi economice şi protejării grupurilor vulnerabile din Tunisia, Siria şi Israel.

Finanţat prin intermediul instrumentului european pentru vecinătate, pachetul are o valoare de 112 milioane de euro şi duce în acest fel susţinerea acordată în acest an de Uniunea Europeană vecinătăţii sale sudice la un un miliard 600 de mii de euro.

Această finanţare va sprijini punerea în practică a unor reforme cheie şi va ameliora condiţiile de trai şi rezistenţa populaţiilor locale aducând mai multă stabilitate în această regiune volatilă - a apreciat Johannes Hahn, comisarul european însărcinat cu politica de vecinătate şi negocieri de extindere.

În cadrul acestui nou pachet 72 de milioane de euro vor întări cooperarea cu Tunisia şi Israel, în timp ce restul de 40 de milioane vor ajunge în Siria pentru a susţine grupurile vulnerabile.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, după ce a înregistrat progrese semnificative în eforturile sale de democratizare, Tunisia primeşte o sumă suplimentară de 70 de milioane de euro pentru reforme economice şi sociale, dar si pentru sectorul turismului.

Criza siriană se acutizează pe zi ce trece, astfel că acestei ţări i se vor aloca 40 de milioane de euro, bani cu care cetăţenii sirieni strămutaţi sau cei care s-au refugiat în Palestina să fie asistaţi.

Israelul va primi 2 milioane de euro pentru a continua să sprijine proiecte de înfrăţire instituţională care au ca scop impulsionarea cooperării între intituţiile Uniunii Europene şi omoloagele lor israeliene.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste