Guvernul amână aplicarea Legii privind insolvenţa persoanelor fizice

Intrarea în vigoare a Legii insolvenţei a fost amânată întrucât etapele necesare implementării nu au fost respectate.

Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, să amâne aplicarea prevederilor Legii privind insolvenţa persoanelor fizice.

Actul normativ, aprobat de parlament în luna mai şi care ar trebui să intre în vigoare pe 26 decembrie, a fost creat cu scopul de a-i sprijini pe românii cu datorii să se redreseze financiar.

Intrarea în vigoare a Legii insolvenţei a fost amânată întrucât etapele necesare implementării nu au fost respectate.

De fapt, nicio etapă nu a fost respectată, spunea  purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu, de aceea guvernul este nevoit să amâne această lege până la 31 decembrie 2016.

Dan Suciu a mai spus că s-a stabilit un nou calendar, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului are ca principală sarcină să prezinte trimestrial paşii parcurşi.

Măsuri pentru siguranţa cetăţenilor

O altă temă abordată în şedinţa de guvern a vizat şi planul de măsuri propus de Ministerul Afacerilor Interne pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul de resort, Petre Tobă, spunea că au fost suplimentate efectivele de jandarmi, poliţişti, pompieri, inclusiv pompierii din sistemul SMURD, iar la punctele de trecere a frontierei au fost deja luate măsuri de fluidizare a traficului.

Mai mult, pe site-ul Poliţiei de Frontieră se va actualiza din două în două ore situaţia existentă la punctele de trecere şi se va pune totodată la dispoziţie şi o aplicaţie pe smartphone-uri prin care se vor şti clar timpii de aşteptare în vamă şi se vor face totodată recomandări pentru alte puncte de trecere a frontierei, unde traficul nu este la fel de intens.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste