Premierul Cioloș, întâlnire cu Federica Mogherini

Premierul Dacian Cioloş a avut o întrevedere cu şefa diplomaţei europene, Federica Mogherini, în marja summitului european de la Bruxelles.

Criza imigraţiei, securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, combaterea terorismului, precum şi propunerile britanice de reformare a Uniunii sunt teme centrale ale summitului european ce a început la Bruxelles.

România este reprezentată de premierul Dacian Cioloş, participant pentru prima dată la un Consiliu European.

Premierul Dacian Cioloş a avut deja o întrevedere cu şefa diplomaţei europene, Federica Mogherini, în marja summitului.

Practic, discuţiile liderilor încep pe tema imigraţiei şi securizarea frontierelor.

Potrivit primului-ministru, România îşi menţine rezervele faţă de ideea creării unui mecanism permanent de relocare la nivelul Uniunii Europene, susţinând că trebuie abordate în primul rând cauzele actualei crize şi nu efectele.

România susţine în acelaşi timp implementrea măsurilor necesare pentru securizarea frontierelor externe şi pentru garantarea securităţii interne, menţinându-se principiul libertăţiii de circulaţie.

În timpul cinei de lucru din această seară, va fi abordată cererea Marii Britanii de reformare a Uniunii Europene, subiect aşteptat cu interes şi care se anunţă destul de tensionat.

De altfel, câteva state - Polonia, Ungaria, Cehia şi Ungaria - au emis cu puţin timp în urmă o declaraţie pe care au prezentat-o celorlalte ţări membre prin care resping orice iniţiativă a Marii Britanii care ar putea să afecteze libertatea de mişcare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste