Proiectul de buget, la votul final

Bugetul prevede sume mai mari pentru educaţie, sănătate sau cercetare, dar şi majorarea punctului de pensie pentru 2016.

Vot final astăzi, în Parlament, pentru proiectele bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale în 2016. Două zile de dezbateri în plen nu au adus modificări semnificative la varianta trimisă de Guvern.

Au fost acceptate doar cele câteva amendamente propuse de Comisiile de buget, care nu au însă un impact financiar major: 

Documentul prevede sume mai mari pentru educaţie, sănătate sau cercetare.

Senatorii şi deputaţii au respins în timpul dezbaterii 309 amendamente, printre acestea fiind şi unul susţinut de deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Acest amendament, semnat şi iniţiat de toţi membrii Comisiilor reunite pentru cultură din cele două Camere, face referire la alocarea unei sume, modice, din punctul nostru de vedere, pentru cumpărarea unui obiect din patrimoniul naţional care se află în proprietate privată. Este vorba de opera marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia pământului", a spus Gigel Ştirbu.

Şi proiectul de lege privind asigurările sociale pentru 2016 a fost adoptat pe articole, în forma iniţiată de guvern.

Ministrul muncii şi protecţiei sociale, Ana Costea, a precizat că instituţia pe care o conduce va asigura un echilibru între sistemul public de pensii, indemnizaţiile de muncă şi boli profesionale şi sistemul asigurărilor pentru şomaj. 

"Ca număr al pensionarilor care vor beneficia de valoarea majorată a punctului de pensie pentru anul 2016, numărul acestora este de 4.680.000 de pensionari de asigurări sociale.  eporter: Cele două proiecte de lege vor fi supuse astăzi votului final, în plenul reunit al Parlamentului", susţine Ana Costea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste