Creşterea salariul minim, analizată pe 18 decembrie

Propunerea sindicatelor de mărire a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie va fi analizată vinerea viitoare la Ministerul Muncii.

Acolo se vor întâlni reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, ai confederaţiilor patronale reprezentative şi ai sindicatelor.

Ieri au avut loc discuţii între executiv şi sindicate, iar premierul Dacian Cioloş s-a pronunţat pentru un dialog deschis şi pragmatic, precizând că va discuta toate subiectele solicitate de către cele cinci confederaţii.

La întâlnire au fost trecute în revistă principalele proiecte ale coaliţiei şi s-a discutat despre reevaluarea obiectivelor comune ale Guvernului şi mediului de afaceri.

Şeful executivului i-a asigurat pe liderii organizaţiilor sindicale prezenţi la Palatul Victoria că doreşte un dialog pragmatic şi eficient, şi nu unul de dragul imaginii.

"Acest guvern este un guvern al dialogului, am spus-o, şi îmi doresc un dialog pragmatic şi eficient, nu doar de dragul dialogului şi de dragul imaginii. Sunt dispus să discutăm de toate subiectele pe care le consideraţi importante", a spus Cioloş.

În urma întrevederii s-a convenit ca aceste întâlniri să continue cu regularitate în grupurile de lucru comune constituite la nivelul ministerelor şi aflate în coordonarea vicepremierului Costin Borc.

De asemenea, în perioada următoare va fi stabilit un calendar de lucru comun, alături de obiective concrete.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste