Ministrul Fondurilor Europene vrea proceduri simplificate pentru banii europeni

Ministrul Fondurilor Europene, Anca Răducu, îşi doreşte simplificarea procedurilor pentru obţinerea banilor proveniţi de la Bruxelles.

În acest mod ar creşte gradul de absorbţie a acestora şi ar putea fi implementate cât mai multe proiecte, susţine Răducu.

Ministrul a mai spus că şi transparenţa în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene trebuie să crească, astfel încât cetăţenii, autorităţile şi instituţiile publice să fie mai bine informaţi despre cum pot fi cheltuiţi aceşti bani.

"Dorim să simplificăm cât mai mult procedura, să avem o metodologie mai clară. De asemenea ne dorim foarte mult să ajutăm cât mai mult beneficiarii , să existe nişte sisteme care să ajute beneficiarii în pregătirea de proiect şi nu numai în pregătirea dar şi implementarea să avem o atitudine de sprijin al lor de-a lungul implementării şi la finalizarea proiectelor", a spus ea.

Gradul de absorbţie a fondurilor europene este, în acest moment, în România, de 60%, iar ministrul Anca Răducu îşi propune ca pe următorul cadru financiar acesta să ajungă la 70% - ne-a precizat redactorul RRA, Daniela Mănuţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste