UE caută modalităţi de blocare a finanţării terorismului

Miniştrii de finanţe din ţările Uniunii Europene discută astăzi modalităţi de combatere a finanţării terorismului, o problemă care va fi analizată săptămâna viitoare şi în Consiliul de Securitate al ONU.

Europenii încearcă să blocheze sursele de bani care susţin inclusiv pregătirea, antrenarea şi, mai nou, călătoriile indivizilor bănuiţi de intenţii teroriste.

O directivă de săptămâna trecută a Comisiei Europene defineşte termenii după care ţările membre trebuie să-şi uniformizeze legislaţia privind delictele legate de terorism.

Franţa va solicita ca toate statele membre să aplice directiva privind combaterea terorismului cât mai urgent.

"Franţa şi alte state au adoptat deja directiva şi aceasta trebuie implementată de fiecare ţară acum, şi nu pe viitor. Teroriştii sunt aici, avem nevoie de reacţii rapide şi puternice" a spus ministrul de Finanţe, Michel Sapin.  

Ministrul francez solicită omologilor săi la reuniunea de astăzi să se mobilizeze pentru a stopa finanţarea reţelelor teroriste.

Comisia Europeană trebuie să accelereze implementarea directivei şi a textelor ce prevăd combaterea finanţării prin mijloace moderne de plată - a mai spus ministrul francez.

Pe ordinea de zi a miniştrilor se mai află implementarea uniunii bancare. Ei au fost de acord cu implementarea unei scheme de depozit bancar ce ar urma să prevină ca falimentul băncilor să fie plătit de contribuabili, mai transmite corespondenta RRA la Bruxelles.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Decembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste