Iohannis: Susţin prevenţia ca prioritate zero a politicilor de sănătate

Preşedintele declară că susţine prevenţia ca prioritate zero a politicilor de sănătate şi crede că educaţia în acest sens de la vârste fragede este calea către o societate mai prosperă.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că educaţia este o primă cale prin care copiii se pot informa corect în privinţa sănătăţii.

În deschiderea unei dezbateri organizate la Palatul Cotroceni, şeful statului a precizat că acest lucru implică şi existenţa  în fiecare şcoală a unei ambianţe de curăţenie, siguranţă, igienă, precum şi asigurarea asistenţei medicale în timpul programului şi a dotărilor pentru educaţie fizică.

"Trebuie să recunoaştem faptul că tot mai mulţi români conştientizează importanţa prevenţiei, a unui stil de viaţă sănătos şi a informării ca acces la mai multă responsabilitate faţă de propria sănătate. Această responsabilizare individuală trebuie însă dublată şi încurajată de efortul autorităţilor. Personal, susţin prevenţia ca prioritate zero a politicilor de sănătate şi cred că educaţia în acest sens încă de la cele mai fragede vârste este calea către o societate mai prosperă", a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai subliniat că deşi există un consens la nivel declarativ cu privire la faptul că educaţia şi sănătatea sunt cruciale, ceva lipseşte pentru a avea rezultate palpabile şi constante în timp.

La dezbaterea "Educaţie pentru sănătate" au mai participat miniştrii educaţiei, sănătăţii muncii şi tineretului şi sportului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste