Cooperarea economică în zona Mării Negre, discutată la Bucureşti

Reuniunea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre trebuie să facă eforturi de diplomaţie parlamentară, astfel încât obiectivele de dezvoltare durabilă din regiunea Mării Negre să fie atinse.

Peste 70 de parlamentari din 12 ţări se află la Bucureşti, pentru o nouă Adunare Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, organizată la încheierea preşedinţiei semestriale române.

Pe agenda lucrărilor, care se desfăşoară până mâine la Senat, se află proiecte de cooperare în zona Mării Negre, combaterea terorismului, protejarea mediului şi promovarea turismului. 

Adunarea trebuie să facă eforturi de diplomaţie parlamentară, astfel încât obiectivele de dezvoltare durabilă din regiunea Mării Negre să fie atinse.

Printre acestea se numară obiective de stabilitate politică, combaterea terorismului, protejarea mediului înconjurător sau încurajarea turismului.

"Lucrurile pe care le vom discuta se vor axa pe probleme de interes imediat - combaterea terorismului, care este un fenomen care îngrijorează nu numai zonele direct afectate, ci şi zonele potenţiale. Este în interesul statelor membre să realizeze cele mai eficiente acţiuni de colaborare pentru combaterea acestui fenomen extrem de periculos", a spus Călin Popescu Tăriceanu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste