Comunitatea internaţională condamnă atentatul de la Paris

Comunitatea internaţională condamnă atentatele de la Paris, calificate drept laşe şi barbare.

UPDATES Mai multe state şi-au exprimat solidaritate cu Franţa şi sprijinul în războiul împotriva terorismului.

La Washington, preşedintele american Barack Obama a avut o informare cu responsabilii pe probleme de securitate, care au afirmat că nu există o ameninţare credibilă la adresa Statelor Unite.

Barack Obama a afirmat într-o intervenţie televizată, preluată de corespondenta RRA, Doina Saiciuc, că este alături de poporul francez, confruntat cu o asemenea tragedie.

"Am văzut încă o dată o încercare scandaloasă de a teroriza civili nevinovaţi. Nu este un atac numai împotriva Parisului, nu este un atc numai împotriva poporului francez, este un atac împotriva întregii umanităţi şi a valorilor pe care le împărtăşim. Suntem pregătiţi, suntem gata să acordăm orice fel de asistenţă de care guvernul şi poporul francez au nevoie pentru a răspunde acestui atac. Franţa este cel mai vechi aliat al nostru, poporul francez a stat adesea alături de Statele Unite. Vrem să spunem foarte clar că suntem alături de el în lupta împotriva terorismului şi extremismului", a declarat Obama.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat că statul german rămâne unit alături de Franţa, pentru a apăra valorile europene în faţa atacurilor lansate de extremişti, relatează corespondenţii BBC.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a condamnat atacurile şi a subliniat că "esenţa barbară a terorismului reprezintă o provocare pentru civilizaţia umană".Preşedintele rus a promis că Moscova va coopera îndeaproape cu Franţa în cadrul anchetării atacurilor.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, a vorbit despre atacurile din Paris ca despre "acte de violenţă brutală" care sunt "un fel de fascism medieval şi modern totodată".

John Kerry a făcut declaraţiile la Viena, înainte de începerea celei de-a doua runde de negocieri la care participă susţinătorii externi ai părţilor aflate în conflict în Siria, informează BBC SERVICIUL MONDIAL

Premierul britanic, David Cameron, s-a declarat şocat de evenimentele de la Paris, în timp ce premierul spaniol, Mariano Rajoy, a avut o convorbire telefonică pe această temă cu omologul său francez, Manuel Valls.

Consiliul de Securitate al ONU a denunţat atentatele de la Paris, pe care le califică drept laşe şi barbare.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a pronunţat pentru un consens al comunităţii internaţionale contra terorismului.

Premierii canadian şi israelian au anunţat că ţările lor sunt alături de Franţa în războiul comun împotriva terorismului.

Preşedintele României, Klaus Iohannis afirmă într-un mesaj postat pe Facebook, că aceste atacuri barbare care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională de a arăta mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste