Protest al angajaţilor din Finanţe. Se cere demisia preşedintelui ANAF

Câteva sute de persoane s-au adunat în faţa sediilor Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF din Bucureşti, pentru a cere demisa preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Angajaţii din finanţe au întrerupt lucrul în semn de protest faţă de preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, pe care îl acuză de abuz.

Câteva sute de persoane s-au adunat în faţa sediilor Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF din Bucureşti, pentru a cere demisa acestuia.

Liderul Sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, i-a precizat reporterului Radio România Actualităţi, Cătălin Trandafir, că sindicaliştii trag un semnal de alarmă în legătură cu abuzul de putere al conducerii.

"Este un abuz generalizat, în perioada în care în România culmea este că toată lumea vrea să se înceteze cu acest lucru. Noi nu am forţat pe nimeni să participe la acţiuni. Această acţiune, deci, este o acţiune nu foarte mare, ci intenţionăm să atragem atenţia opiniei publice asupra acestui aspect şi vom aduna pe o perioadă de două-trei ore aproape cinci sute de oameni aici, şi din Bucureşti, şi din ţară, care îşi vor manifesta protestul faţă de modul abuziv în care conduce domnul Gelu Ştefan Diaconu", spune Vasile Marica. 

Reporterul RRA, Cătălin Trandafir,  mai informează că angajaţii din finanţe vor întrerupe activitatea până la ora 2:00 şi că vor picheta administraţiile judeţene ale Finanţelor Publice.

Preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, anunţă într-un comunicat că refuză să negocieze cu liderul sindical Vasile Marica, considerând că intenţia acestuia este de a destabiliza o instituţie fundamentală a statului.

În ceea ce priveşte demisia, preşedintele ANAF precizează că aceasta este la dispoziţia noului premier.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste