Deputaţii au decis: Salariilor tuturor bugetarilor cresc de la 1 decembrie

UPDATE Salariile tuturor bugetarilor vor creşte cu 10 la sută începând de luna viitoare, iar ale medicilor si personalului medical cu 25 de procente.

Site-ul politicaromaneasca. a transmis LIVE LIDEO dezbaterea din plen.

Proiectul de lege a fost aprobat, în jurul orei 13.45,  de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Prevederile au fost aprobate cu 311 voturi pentru, 7 abţineri şi un vot împotrivă.

Proiectul de lege va fi trimis spre promulgare preşedintelui, a transmis redactorul RRA, Angela Matei

Plenul Camerei Deputaţilor va lua astăzi o decizie finală în ceea ce priveşte amendamentul adoptat ieri de deputaţii din Comisiile de muncă şi de sănătate referitor la creşterea salariilor bugetarilor.

De menţionat că propunerea aparţine unui deputat PSD, iar salariile tuturor bugetarilor ar urma să fie majorate cu 10% de la 1 decembrie.

Ministerul Muncii a fost de acord cu propunerea, în timp ce Ministerul Finanţelor a avertizat că nu există fondurile necesare pentru o astfel de măsură.

Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul social-democrat Adrian Solomon, a apreciat că propunerea ar trebui adoptată acum, pentru a putea fi cuprinsă în bugetul de stat pe anul viitor.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole, proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%.

De menţionat că marţi, Comisiile pentru muncă şi pentru sănătate de la Camera Deputaţilor au adoptat  un amendament la această ordonanţă, care se referea numai la personalul din sistemul public sanitar, amendament potrivit căruia salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

Deputaţii liberali au solicitat în plen retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului pentru a se discuta în această perioadă cu Ministerul Finanţelor, care trebuie să spună dacă această majorare este sustenabilă.

"Ordonanţa 35/2015 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015", citează Agerpres.

Votul final se va da la ora 13.30.www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste