Eroii Armatei Române, comemoraţi în toată ţara

În garnizoanele din toată ţara sunt comemoraţi astăzi cei 26 de eroi ai Armatei Române căzuţi la datorie în misiunile din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herţegovina.

UPDATE Eroii Armatei României, care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herţegovina, au fost comemoraţi astăzi la Monumentul Militarilor Români din Parcul Tineretului, din capitală.

Participanţii - oficialităţi din Ministerul Apărării, membrii ai familiei, cadre militare, veterani de război şi elevi - au depus coroane de flori şi au evocat sacrificiul militarilor români în misiunile din străinătate.

Sergentul major în retragere, Daniel Porumb, grav rănit în anul 2007 în Irak, a vorbit despre această experienţă, care i-a schimbat definitiv viaţa, menţionează reporterul RRA.

La ceremonii au participat familiile acestora, reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre militare, veterani de război şi elevi.

Profesionalismul de care au dat dovadă militarii români în teatrele de operaţii reprezintă un exemplu, iar sacrificiul lor nu trebuie uitat niciodată - consideră generalul-locotenent în rezervă Alexandru Grumaz. 

"În primul rând, trebuie să le aducem un prinos de recunoştinţă acestor eroi ai neamului, pentru că ei au reprezentat România; în teatrele de operaţii, ei au luptat sub drapelul României şi au adus glorie Armatei Române. Întotdeauna îţi aduci aminte de cei din Primul, din Al Doilea Război Mondial, de cei care au luptat în Irak şi Afganistan. Este extraordinar că acest fapt se întâmplă astăzi", a afirmat generalul-locotenent în rezervă Alexandru Grumaz.

Potrivit reporterului RRA, Cătălin Purcaru, de Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii, la Bucureşti este programată o ceremonie militară la Monumentul Eroilor Căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste