Salariile bugetarilor ar putea fi majorate

PSD a propus o modificare la ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor din sistemul de sănătate şi educaţie. Potrivit amendamentului, ar putea fi majorate cu 10% veniturile tuturor categoriilor de bugetari.

Deputaţii din comisiile de sănătate şi muncă au adoptat astăzi un amendament  prin care ar putea fi majorate cu 10 la sută şi veniturile tuturor  categoriilor de bugetari.

Modificarea a fost propusă de PSD şi ar urma să completeze  ordonanţa de urgenţă care prevede majorarea salariilor din sistemul de sănătate şi educaţie cu 25 la sută. 

Ministerul Muncii a susţinut aceasta propunere, însă Ministerul Finanţelor a avertizat că o astfel de măsură nu este sustenabilă.

Preşedintele comisiei de muncă, social-democratul Adrian Solomon, iniţiatorul amendamentului, afirmă că majorarea cu 10 procente trebuie adoptată acum  pentru a putea intra în vigoare de la 1 decembrie, dar şi pentru a fi prinsă în bugetul de stat pe anul viitor.

PNL: Majorarea nu este sustenabilă

Deputaţii liberali afirmă că majorarea cu 10 la sută a salariilor din sistemul bugetar nu este sustenabilă.

Vicepreşedintele comisiei de muncă , Cristina Pocora, susţine că este nevoie de o discuţie mai aplicată asupra iniţiativei, pentru a identifica sumele necesare aplicării acesteia.

Decizia finală asupra acestui proiect va fi luată mâine de plenul Camerei Deputaţilor.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Noiembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste