Klaus Iohannis la "Indagra": România, "un potenţial agricol imens"

Prezent la deschiderea Târgului Internaţional "Indagra", preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre "potenţialul agricol imens" de care dispune România, arătând în acelaşi timp că avem un import masiv de produse agricole şi alimentare.

Preşedintele Iohannis a mai spus în alocuţiunea susţinută în această dimineaţă, că din agricultură România va avea de câştigat în timp, cu condiţia ca acest domeniu să fie valorificat cum se cuvine.

"Avem cele mai bune mere din lume, dar peste 80% dintre cele pe care le consumăm sunt din import. Un sfert din populaţia ocupată lucrează în agricultură, însă doar 4,7% din PIB provine din exploatarea agricolă. Avem oameni harnici, cu iniţiativă, dar ne lipseşte infrastructura. Şi din când în când dăm vina pe vreme sau, dimpotrivă, în funcţie de ea aşteptăm un an bun în agricultură. Îmi doresc ca agricultura românească să nu mai fie un domeniu al paradoxurilor, ci unul al performanţei", a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai vorbit şi despre necesitatea  ca agricultura să aibă o strategie pe termen lung, şi a subliniat  că proiectul pentru reabilitarea sistemului naţional de irigaţii trebuie să fie continuat de orice guvernare.

"Dincolo de paşii făcuţi sau de programele în derulare, putem construi o strategie pe termen lung, clară şi eficientă, de dezvoltare a agriculturii, în care să angrenăm resurse intelectuale, specialişti, autorităţi, oameni cu experienţă practică, cu exemple de succes în domeniu - unii aici de faţă", a mai afirmat Iohannis.

AUDIO Alocuţiunea integrală a preşedintelui Iohannis, pe prima pagină, în playerul AUDIO
   


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste