AUDIO Ionuţ Stroe: Ne dorim o dezbatere rapidă a votului prin corespondenţă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat azi, că în următoarele două săptămâni toţi parlamentarii trebuie să arate că doresc adoptarea Legii privind votul prin corespondenţă.

Ionuţ Stroe a precizat, într-o conferinţă de presă, că proiectul propus de Autoritatea Electorală Permanentă este similar în principiu cu varianta PNL.
 
AUDIO Ionuţ Stroe
 
Purtătorul de cuvânt al PNL a sublinat că liberalii vor ca proiectul să fie adoptat cât mai repede în plenul Senatului României.
 
El a adăugat că  eventualele amendamente pentru această Lege să fie depuse la dezbaterile din Camera Deputaților, care este și for decizional.

Proiectul prevede că această modalitate de vot va fi exercitată la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare de anul viitor doar de către românii din străinătate.

Cu şase luni înainte de scrutin, alegătorii din diaspora trebuie să anunţe ambasadele sau consulatele că doresc să voteze, pentru a fi înscrişi în Registrul electoral, mai prevede proiectul legislativ.

VEZI PREVEDERILE PROIECTULUI PRIVIND VOTUL PRIN CORESPONDENŢĂ

În altă ordine de idei, Stroe a arătat că Partidul Național Liberal își reafirmă sprijinul față de parcursul european al Republicii Moldova, chiar în contextul actualei situații în care fostul premier este acuzat de fapte de corupție.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a precizat că liberalii sunt solidari cu Partidul Liberal Democrat din Moldova și că susţin Alianța care conduce acum ţara.

El a adăugat că problemele care țin de justiție trebuie să fie rezolvate la tribunal. 

AUDIO Ionuţ Stroe

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste