PSD "tergiversează Legea votului prin corespondenţă"

Deputatul Mugur Cozmanciuc, copreşedintele PNL Neamţ, afirmă că PSD nu şi-a asumat cuvântul dat în urma consultărilor de la Cotroceni privind votul prin corespondență.

Legea votului prin corespondenţă poate fi adoptată până la sfârşitul lunii noiembrie dacă există voinţă din partea PSD, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, deputatul Mugur Cozmanciuc, copreşedintele PNL Neamţ.

"La consultările de la Cotroceni iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis s-a ajuns la o concluzie şi un numitor comun, că legea votului prin corespondenţă trebuie adoptată până în noiembrie. PSD a tergiversat pentru că ştie această lege că nu îi va ajuta în alegerile parlamentare. PSD nu şi-a ţinut cuvântul. Proiectul a fost înaintat la Senat de către cei de la Autoritatea Electorală Permanentă şi este 90 la sută asemănător cu proiectul liberal. Îmi doresc ca proiectul să treacă urgent pentru ca acest deziderat să devină realitate, dar istoria spune că PSD nu şi-a asumat cuvântul dat în urma consultărilor de la Cotroceni", a susţinut deputatul Mugur Cozmanciuc, citat de Agerpres.

Liderul PNL Neamţ susţine că proiectul poate fi adoptat în procedură de urgenţă, dar conducerile celor două camere ale Parlamentului, care stabilesc ordinea de zi, sunt "în directa subordonare a PSD".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste