A început judecarea dosarului Gala Bute

În dosarul Gala Bute sunt trimişi în judecată foştii miniştri Ion Ariton şi Elena Udrea, foşti subalterni ai acesteia de la Ministerul Dezvoltării şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Instanţa Supremă a început astăzi judecarea pe fond a dosarului Gala Bute.

Printre cei trimişi în judecată se află foştii miniştri Ion Ariton şi Elena Udrea, foşti subalterni ai acesteia de la Ministerul Dezvoltării şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Elena Udrea este acuzată de DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare de fonduri europene.

Potrivit redactorului Mădălina Verman, patru dintre cei implicaţi în proces şi-au recunoscut faptele şi au cerut judecarea pr procedură simplificată.

Printre aceştia nu se află şi Elena Udrea.

Ea a declarat la intrarea în sala de judecată că nu se consideră vinovată şi că nu va cere procedura simplificată în instanţă. 

"Este un dosar în care trei foşti colaboratori, ajunşi în situaţia în care au fost surprinşi că au luat bani, au sfârşit, mai repede sau mai greu, recunoscând că au luat bani, spunând "am dat bani şefei", adică Elenei Udrea. În felul acesta, oricine care este prins că greşeşte sau că ia o şpagă şi spune "i-am dat şefului", are avantajul că rămâne în libertate şi beneficiază de reducere de pedeapsă, conform Codului Penal. Deci eu nu am cum să merg pe procedură simplificată", a spus Elena Udrea. 

Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cel mai apropiate ei ar fi primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de Ministerul Dezvoltării, pe care îl conducea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste