Guvernul acordă facilităţi celor care îşi achită datoriile către stat până în martie

Contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de ştergerea penalităţilor de întârziere la plată dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

Guvernul va adopta astăzi o facilitate în sprijinul persoanelor fizice și juridice care își achita până la finalul lunii martie 2016 principalele datorii către stat.

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul ședinței Executivului că nu este o aministie fiscala, întrucât nimeni care este dator nu este scutit de la plată, ci doar nu se mai percep acele penalităţi care ar fi condus la insolvență sau faliment.

"Nu scutim de nici un leu. Cei care au plătit nu pierd nimic, dimpotrivă, câştigă faptul că nu plătesc dobânzi şi celelalte lucruri. Cei care însă au nevoie de un sprijin şi plătesc absolut tot până la ultimul leu, pe aceia îi ajutăm. Cei care nu plătesc la zi sau nu plătesc datoria integrală nu beneficiază. Nu este o amnistie, în nici un caz, nu ştiu de ce se foloseşte termenul de amnistie. E profund incorect, şi tehnic, şi gramatical, că nu amnistiem pe nimeni, ci pur şi simplu dacă îşi plăteşte toată datoria până la ultimul leuţ nu-i mai luăm penalitatea, îi luăm doar o parte din dobândă, aşa cum este normal", a afirmat premierul.

Potrivit proiectului, contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de ştergerea penalităţilor de întârziere la plată dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii, una dintre acestea fiind achitarea restanţelor până în martie 2016.

PNL: Facilităţile sunt binevenite

PNL apreciază ca binevenită  facilitatea pe care Guvernul o pregăteşte în sprijinul persoanelor fizice şi juridice care îşi achită principalele datorii către stat până la finalul lunii martie 2016.

Deputatul liberal Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe, susţine că ar fi bine ca Guvernul Ponta să explice motivul pentru care ia această măsură şi să nu fie vorba doar de un exerciţiu de imagine.

   

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste