PNL: Este nevoie de o lege a salarizării echitabilă pentru toţi bugetarii

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că "este anormal şi nejustificat să discuţi de măriri de salarii sectorial", referindu-se la mărirea salariilor din Educaţie.

Copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că este nevoie de o lege a salarizării predictibilă şi echitabilă pentru toţi bugetarii.

"Poziţia PNL vizavi de mărirea salariilor nu va fi una care să ţină cont de capitalul electoral pe care îl va câştiga în urma poziţiei publice. Educaţia şi sănătatea sunt categoric două domenii prioritare pentru PNL, însă este anormal şi nejustificat să discuţi măriri de salarii sectorial, pe bucăţele. Pentru că de 25 de ani în domeniul salarizării bugetarilor s-au luat măsuri haotice, niciodată nu s-a pus pe masă aşa cum trebuie o lege în care să se discute pentru toţi la comun în funcţie de ceea ce trebuie să se facă pe nişte criterii simple - predictibilitate şi echitate", a spus Gorghiu.

Ea şi-a exprimat nedumerirea că o asemenea măsură poate fi adoptată,  fără a fi creionat bugetul pe anul viitor.

"Niciodată PNL nu se va opune unor măsuri în sistemul bugetar care sunt sustenabile, (...) Cum adopţi o asemenea ordonanţă fără să ştii, nu cunoşti impactul bugetar, în condiţiile în care nu ţi-ai creionat bugetul pe 2016?", a spus Alina Gorghiu la un post de televiziune.

De la 1 decembrie salariile tuturor angajaţilor din învăţământul de stat vor creşte cu 15%, a anunţat minsitrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Majorările urmează să fie aprobate printr-o ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil săptămâna viitoare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste