Negocieri finale privind creşterile salariale din învăţământ

În această după amiază este programată să înceapă runda finală de negocieri dintre sindicatele din învăţământ şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Părţile încearcă să ajungă la un punct comun în privinţa procentului de creştere a salariilor profesorilor.

Dacă sindicaliştii solicită o majorare cu 15%, la ultimele discuţii Guvernul a oferit o creştere de 10%.

În orice caz, salariile profesorilor vor creşte de la 1 decembrie, a precizat recent ministrul educaţiei, şi se va putea considera o creştere de valoare similară cu măririle din sănătate.

Sindicatele din învăţământ au cerut la ultima întâlnire pe care au avut-o cu miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi cel al Muncii, creşteri salariale de la 1 noiembrie.

Solicitările vin după ce în domeniul sănătăţii salariile au crescut cu 25% încă de la 1 octombrie.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a declarat pentru Radio România Actualităţi că mandatul cu care vor merge la discuţii rămâne acelaşi.  

"Şi anume se acordă o creştere salarială de cel puţin 50% începând cu data de 1 noiembrie. Asta este cerinţa noastră şi, desigur, dorim să vedem ce se întâmplă cu legea salarizării, de când intenţionează guvernul să o aplice şi care este primul procent care se intenţionează a se aplica pentru sectorul bugetar. Pentru că dacă..., avem informaţii că Guvernul ar intenţiona să ne acorde această mărire de 50% de la 1 decembrie. Or, dacă Guvernul va aplica legea salarizării de la 1 decembrie, această ofertă nu ne încălzeşte, pentru că noi rămânem iarăşi Cenuşăreasa sistemului bugetar", a explicat Hancescu.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara după ultima întâlnire cu sindicatele din învăţământ că salariile cadrelor didactice vor creşte cel mai probabil de la 1 decembrie. 

Profesorii au mai beneficiat anul acesta de două majorări salariale, câte 5% în lunile martie şi septembrie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste