Alegerile pentru președinția PSD, un test pentru partid

Scrutinul este o premieră pentru social-deocraţi, deoarece îşi pot exprima opţinunea toţi membrii, indiferent dacă şi-au plătit sau nu cotizaţia.

PSD îşi alege astăzi un nou preşedinte, într-un scrutin în care singurul candidat este actualul lider interimar, Liviu Dragnea.

Alegerile de astăzi sunt primele la care au fost chemaţi să voteze toţi membrii partidului şi sunt considerate un test pentru capacitatea organizatorică în teritoriu.

Aproximativ 500 de mii de membrii PSD sunt aşteptaţi astăzi la urme pentru a alege viitorul preşedinte al partidului.

Scrutinul este o premieră pentru social-deocraţi, deoarece îşi pot exprima opţinunea toţi membrii, indiferent dacă şi-au plătit sau nu cotizaţia.

Alegerile interne reprezintă şi un test pentru a vedea clar câţi membrii activi are partidul, dar şi capacitatea organizatorică a fiecărei filiale PSD.

Liderul interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, îşi doreşte transparenţă în procesul de votare.

Ca atare, reprezentanţii mass-media vor avea posibilitatea să fie prezenţi în toate filialele din teritoriu ale PSD.

Secţiile de vot sunt organizate în spaţii care asigură condiţii optime, fiind interzisă prezenţa urnelor de vot în restaurante, spaţii comerciale sau în şcoli.

Mulţi lideri PSD vor vota la sedul central al partidului, printre care şi fostul preşedinte al social-democraţilor, Victor Ponta.

Actualul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea, îşi va exprima opţiunea în judeţul Teleorman.

Votul începe la ora 8:00 şi se va încheia la ora 20:00, când sunt aşteptate şi primele rezultate privind participarea la procesul electoral intern.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD este Liviu Dragnea, după ce candidaturile senatorilor Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost respinse de Comitetul Executiv Naţional al PSD.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste