S-a produs primul transfer al imigranţilor dintr-un stat membru al Uniunii Europene

Primii imigranţi din Italia redistribuiţi potrivit noii scheme a UE au plecat spre Suedia, potrivit procedurii de repartizare, stabilită la nivel comunitar.

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn şi comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, au asistat ieri, la Roma, la primul transfer al imigranţilor dintr-un stat membru al Uniunii Europene în altul, în conformitate cu deciziile adoptate la Bruxelles.

Cei 19 imigranţi au fost îmbarcaţi într-un avion al poliţiei cu destinaţia Suedia şi fac parte din primii 40.000 de imigranţi care urmează să fie repartizaţi în statele UE. Cererile lor de azil vor fi procesate în Suedia. În următoarele două săptămâni vor fi redistribuiţi şi imigranţii aflaţi în prezent în Grecia.

Şi în Olanda, guvernul a discutat cu autorităţile locale pentru a găsi soluţii de găzduire a refugiaţilor, în condiţiile în care în această ţară ajung săptămânal în medie 3000 de solicitanţi de azil.

Între timp, primii imigranţi repartizaţi în Finlanda sunt primiţi cu înţelegere, programe de integrare şi chiar cu anumite locuri de muncă, deşi mulţi vor să plece din cauza frigului, transmit corespondenţii RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Octombrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste