Preşedinntele Iohannis revine în ţară

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita în Statele Unite.

Preşedintele România, Klaus Iohannis şi-a început vizita în Statele Unite ale Americii pe 24 septembrie şi a fost însoţit pe parcursul vizitei sale de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Preşedintele Iohannis a susţinut ieri un nou discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, discurs în care a susţinut că Naţiunile Unite trebuie să fie mai puţin tolerante în privinţa conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, din Georgia şi din Nagorno Karabah.

"Lipsa de acţiune în astfel de situaţii dă naştere impresiei eronate că obţinerile ilegale de teritoriu în detrimentul statelor suverane şi independente sunt posibile şi tolerate. Este cazul situaţiei din Ucraina, în privinţa căreia Naţiunile Unite şi Consiliul de Securitate în special nu au luat măsurile de acţiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU", a spus Iohannis în mesajul său.

Amintim că printre cele mai importante momente ale prezenţei şefului statului la Washington şi New York s-au numărat o întrevedere cu vicepreşedintele Joe Biden şi alte două discursuri susţinute în cadrul Adunării Generale a ONU, unde a vorbit despre lupta împotriva terorismului, egalitatea de gen şi combaterea sărăciei.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a participat la recepţia oferită de preşedintele american, Barack Obama, şefilor de stat prezenţi la summitul ONU, iar cu această ocazie a adresat o invitaţie liderului de la Casa Albă, Barack Obama de a vizita România.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Septembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste