Sorin Oprescu, transportat la spital

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost transportat, în această după-amiază, la Spitalul Universitar, pentru un control medical amănunţit.

Investigaţiile au fost cerute de mai mult timp, pe motiv că starea de sănătate a inculpatului s-a agravat.

Ieri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a recomandat conducerii Centrului de Arestare Preventivă să ducă pacientul, de urgenţă, la un consult amănunţit adecvat, cu aparatură de specialitate.

Într-o conferinţă de presă, Avocatul Poporului a făcut această recomandare după ce s-a autosesizat în cazul primarului general suspendat al Capitalei.

De menţionat că si avocatul lui Sorin Oprescu  a apreciat că dreptul la sănătate al clientului său a fost încălcat în urmă cu câteva zile, când Sorin Oprescu s-a simţit rău şi a fost consultat la Spitalul Sfântul Ioan, la care este arondat arestul, deşi solicitase un consult cardiologic de specialitate.

Amintim că, ieri, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Sorin Oprescu  de înlocuire a măsurii cu una mai uşoară, astfel că acesta rămâne în arest preventiv.

Oprescu este în arest preventiv de la începutul lunii, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în ultimi doi ani, el ar fi aderat la un grup bine organizat înfiinţat în administraţia locală, care pretindea de la firmele care doreau contracte cu instituţiile din subordinea primarului un tarif de 70 la sută din profitul brut realizat din execuţia contractelor respective.

Amintim că vineri, medicii de la Spitalul Universitar răspundeau unei solicitări formulate de Centrul de Detenţie, că stau la dispoziţia organelor de cercetare penală cu întreaga bază clinică şi terapeutică.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Septembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste