Iohannis: O legislație eliberată de populism trebuie să devină o prioritate

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a spus parlamentarilor că "abordări de tipul dăm azi o lege, şi mâine o modificăm prin ordonanţă" trebuie să dispară.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să se implice mai mult asupra modului în care sunt elaborate legile.

Şeful statului a declarat că 80% dintre români se declară nemulţumiţi de legislaţia greoaie existentă şi, nu în ultimul rând, de frecvenţa mare prin care aceasta se modifică.

Numeroasele schimbări au afectat domenii-cheie, cum sunt educaţia şi sănătatea, au erodat imaginea Parlamentului şi încrederea în lege, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

"Abordări de tipul "dăm azi o lege, şi mâine o modificăm prin ordonanţă" trebuie să dispară. O legislaţie flexibilă, elaborată în directă legătură cu nevoile şi aşteptările societăţii, eliberată de populism şi durabilă în timp, trebuie să devină o prioritate a întregii clase politice", a spus Iohannis.

Şeful statului a cerut Parlamentului sprijin şi pentru finalizarea proiectelor care vizează reforma în domeniul educaţiei, precum şi o poziţionare corectă faţă de actul de justiţie.

O altă temă abordată de preşedinte a vizat criza refugiaţilor.

Klaus Iohannis a subliniat că România pledează pentru respectarea drepturilor omului şi respinge manifestările radicale, dar fiecare stat membru al UE are dreptul să acţioneze în funcţie de situaţia specifică şi potrivit capacităţilor şi posibilităţilor pe care le are.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Septembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste