Ponta nu doreşte să răspundă provocărilor venite din partea unor autorităţi maghiare

Premierul Victor Ponta precizeaza, într-o postare pe o rețea de socializare ca nu doreste să răspunda la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari.

El se declara însă indignat - ca om și cetățean european, față de mentalități și atitudini pe care Europa le-a vazut doar în anii 1930-1940.

Victor Ponta afirma că, alături de alți lideri europeni are datoria să atraga atenția și să sancționeze comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria.

Aceștia sunt o rușine pentru cultura și valorile Uniunii Europene și în atitudinile antisemite și în ceea ce privește tratamentul minorităților de toate tipurile și acum în timpul crizei refugiaților, susține premierul roman in aceeași postare.

În opinia sa nici sarma ghimpată,  nici legile agresive, nici închisorile și brutalitatea nu vor rezolva problema si vor arăta doar că în Ungaria, în inima Europei, sunt decidenți politici cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte țări din care fug refugiații.

Victor Ponta va continua sa creadă în solidaritate, în soluții raționale și sustenabile și mai ales în superioritatea valorilor europene, iar ceea ce se întâmpla în ultimele zile în Ungaria este în totală contradicție cu aceste obiective și valori, mai spus premierului în postarea sa.

Postarea de pe Facebook

 

 

NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari - dar citiți relatarea...

Posted by Victor Ponta on 15 Septembrie 2015

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Septembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste