Guvernul măreşte plafonul de compensare a medicamentelor

Pensionarii ale caror venituri provenite numai din pensii sunt de pâna la 700 de lei lunar, vor beneficia de majorarea cu 10% a plafonului pretului de referinta.

Guvernul a majorat astazi plafonul pâna la care pensionarii cu venituri reduse beneficiaza de medicamente compensate, se arata intr-un comunicat de presa.

Astfel, pensionarii ale caror venituri provenite numai din pensii sunt de pâna la 700 de lei lunar, vor beneficia de majorarea cu 10% a plafonului pretului de referinta ori de prescriptie a medicamentelor compensate.

Pensionarilor care obtin aceste venituri le vor fi acordate prescriptii compensate în proportie de 90%, a caror contravaloare la nivelul pretului de referinta sau de prescriptie este de pâna la 330 de lei pe luna. Actul normativ va intra în vigoare începând cu 1 octombrie 2015.

Tot de la 1 octombrie, 17 tipuri de medicamente ce nu se mai regasesc în ghidurile nationale si internationale de practica terapeutica urmeaza sa fie retrase din Lista de medicamente ce cuprinde denumirile comune internationale  corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, precum si acelea care se acorda în cadrul programelor nationale de sanatate.

Hotarârea de guvern adoptata astazi  reglementeaza si mutarea altor 21 de medicamente, pe o sublista cu procent de compensare de 20%.

Astfel va fi creata posibilitatea identificarii de fonduri, precum si negocierea si încheierea contractelor cost-volum pentru noi medicamente care, în urma evaluarii ANMDM, au primit decizii de intrare conditionata în Lista.

Aceste noi medicamente au o importanta deosebita în elaborarea unor tratamente inovative ce reprezinta standard terapeutic în alte tari europene, se mai arata in comunicatul transmis de Biroul de Presa al Guvernului.
   
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Septembrie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste