Veniturile obținute de președinte din chirii "se regăsesc integral în declaraţiile de avere"

Administrația Prezidențială precizează că toate veniturile obţinute de şeful statului din închirierea imobilelor deţinute în proprietate şi coproprietate se regăsesc integral în declaraţiile de avere.

Administraţia Prezidenţială a reacţionat după informaţiile vehiculate în presă care fac referire la sumele din chirii ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Toate veniturile obţinute de şeful statului din închirierea imobilelor deţinute în proprietate şi coproprietate se regăsesc integral în declaraţiile de avere, se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele României a achitat toate taxele şi impozitele aferente întregii sume provenite din închirierea imobilelor, iar orice altă modalitate de calcul a veniturilor obţinute de acesta din închirieri constituie doar o speculaţie, care nu este conformă cu realitatea, precizează aceeaşi sursă.

Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project între veniturile din chirii pe care şeful statului le-a consemnat în declaraţiile de avere între 2004-2007 şi sumele care figurează în contractele semnate pentru închirierea proprietăţilor sale imobiliare ar fi o diferenţă de 115.000 de euro, a transmis redactorul RRA Oana Bâlă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 August 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste