România, "o atracţie" pentru investitori

Creşterea economică bună, inflaţia redusă, cursul leului stabil în raport cu euro şi datoria publică redusă fac din economia României o posibilă destinaţie a banilor investitorilor care consideră prea riscante situaţiile din China şi Grecia.

În actualul context, ţările Europei Centrale şi de Est au devenit atractive pentru investitorii de portofoliu, pentru că înregistrează creşteri economice, iar legăturile comerciale cu China sunt aproape inexistente.

Conform unor analişti economici citaţi de postul american de televiziune CNBC, ţările Europei de Est reprezintă un bun refugiu temporar pentru investitorii îngrijoraţi de China şi Grecia.

Cu o creştere economică record pentru această regiune, România este una dintre ţările recomandată investitorilor.

Europa Centrală şi România sunt atractive pentru oameni de afaceri, potrivit economistului şef al Băncii de investiţii pe pieţele emergente Renaissance Capital, Charles Robinson.

El a precizat că această regiune a fost una de refugiu pentru investitorii care doreau să evite crizele din China şi din Grecia.

Robinson precizează că ţara noastră este cea mai performantă piaţă în curs de dezvoltare în acest an.

La rândul său, unul dintre strategii pentru pieţele emergente de la compania Nomura International, Timothy Ash, a declarat că statele din Europa Centrală şi de Est au beneficiat de pe urma preţurilor scăzute la petrol şi materii prime şi foarte puţine au linii de schimb comercial cu China.

Regiunea a avut de câştigat, de asemenea, de pe urma apropierii comerciale de Germania, cea mai mare economie din Europa. Bob Parker, consilier financiar la Credit Suisse, afirmă că ţări precum România şi Bulgaria au fost afectate într-adevăr de legăturile puternice ale sectoarelor lor bancare cu Grecia, dar au menţinut exporturile masive spre Germania.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 August 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste