Guvernul pregăteşte o rectificare bugetară pozitivă

Premierul Victor Ponta afirmă că şedinţa următoare de guvern se va axa în principal pe rectificarea bugetară, care va fi una pozitivă.

Guvernul va aproba marţea viitoare prima rectificare bugetară din acest an,  anunţat primul ministru, în deschiderea şedinţei de guvern.

Va fi o rectificare pozitivă, a precizat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta le-a amintit miniştrilor că marţea viitoare, într-adevăr, şedinţa de guvern se va axa în principal pe rectificarea bugetară, o rectificare, de această dată, pozitivă.

Victor Ponta spunea că nimeni nu pierde niciun leu, că sunt mai mulţi bani decât s-au trecut în Legea bugetului, însă s-a arătat nemulţumit că există în continuare mai multe ministere care nu şi-au cheltuit bugetele, evident prin intermediul unor proiecte viabile.

El i-a urat succes şi noului ministru al transporturilor, Iulian Matache, amintindu-i totodată, că are în buget 13 miliarde, bani pe care ar fi bine să-i investească în infrastructura rutieră şi căi ferate, acolo unde există mare nevoie.

Pe de altă parte, şeful Executivului a abordat şi situaţia tinerei violate la Vaslui, spunând că se solidarizează nu doar cu victima, ci cu toate victimele pentru care nu se face dreptate.

El a adăugat  că dacă mass-media nu ar fi aflat despre acest caz, cei 7 infractori periculoşi ar fi rămas în libertate.

În acest context, Victor Ponta i-a cerut ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc, să-şi exercite în CSM întreaga autoritate pentru rezolvarea corectă a acestui caz, iar dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură, îi aşteaptă demisia.

Premierul a afirmat că asemenea fapte nu sunt singulare şi cineva trebuie să tragă un semnal de alarmă.  


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Iulie 2015
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste